Правителството на Обединеното кралство публикува плановете си да премахне части от

...
Правителството на Обединеното кралство публикува плановете си да премахне части от
Коментари Харесай

Борис Джонсън иска промени в сделката с ЕС след Брекзит

Правителството на Обединеното кралство разгласява проектите си да отстрани елементи от съглашението след Брекзит, което  договори с Европейски Съюз през 2019 година, предава Би Би Си.

Промените в т.нар. Протокол за Северна Ирландия целят да улеснят движението на някои артикули от Англия към Северна Ирландия, но Европейски Съюз се опълчи на този ход, заявявайки, че връщането на договорката нарушава интернационалното право. Протоколът е част от договорката за Брекзит, която резервира мястото на Северна Ирландия в единния пазар на Европейски Съюз. Това ще отстрани твърдата граница с Република Ирландия, само че значи инспекции на някои артикули, идващи в Северна Ирландия от други елементи на Обединеното кралство - обстановка, против която се опълчват синдикалистите в Северна Ирландия, които настояват, че по този начин се основава комерсиална граница в Ирландско море.

Лондон също по този начин желае всевъзможни търговски разногласия да бъдат разрешавани посредством " самостоятелен арбитраж ", а не от Европейския съд, а Северна Ирландия да се възползва от същите данъчни облекчения, както на всички места в Обединеното кралство.

Промените, изложени в законопроекта за Протокола за Северна Ирландия, ще бъдат обсъдени и гласувани от Народното събрание.

На Борис Джонсън бе връчено писмо, подписано от 52 депутати от общо 90 в Стормонт, в което се споделя, че законодателството е срещу желанието освен на по-голямата част от бизнеса, само че и на множеството хора в Северна Ирландия, предава БНР. 

В писмото на депутатите от ``Шин Фейн``, Социалдемократическата и лейбъристка партия и партията ``Алианс`` се отбелязва, че Протоколът е артикул на оня корав Брекзит, който персонално Джонсън прокламираше и съглашението за излизане от Европейска комисия, което персонално министър председателят подписа. Макар и да не е съвършен, Протоколът е единствената опция за отбрана на Северна Ирландия от най-лошите последствия от този корав Брекзит, се споделя още в писмото. Депутатите допълват, че аргументът на държавното управление в, че работи в отбрана на мирното съглашение е ``гротескен акт на политическо деформиране на истината``.  
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР